7.3.2016

Nousujohteinen loppukausi - Voitto & nollapeli

"Huju" pelasi joukkueen avustuksella nollapelin
Kauden pisin matkareissu päätettiin komeaan 0-13 voittoon kotijoukkue PoPS-78:sta. Voiton myötä pojat nousevat 22 pisteeseen, ollen sijalla viisi. Sarjassa on mahdollisuus monen jos-sanan jälkeen vielä sijalle kolme, mutta tarkastellaan lopullista sijoitusta kahden viikon päästä tarkemmin. PoPS-78 otteluun lähdettiin samanlaisella teemalla, kuin edellisessä ottelussa, eli pyritään minimoimaan keskialueen pallonmenetykset sekä pitämään pallo omalla joukkuelle.

Edellisessä kohtaamisessa PoPS-78 pääsi Mikkelissä ottelun alussa 0-2 johtoon, mutta tämä johto suli kovista pakkaskeleistä huolimatta, kun pojat painoivat 8-2 voiton. Polvijärvellä pelatussa ottelussa pojat aloittivat maalinteon ja se johto ei ollut vaarassa sulaa missään vaiheessa. Peliä oli pelattu 5 minuuttia, kun taululla oli jo 0-6 lukemat ja peli oli käytännössä taputeltu. Ensimmäiset vaihdot ja hyökkäykset onnistuttiin päättämään maaleihin, joka helpotti huomattavasti poikien peliä. Kentällä nähtiin useita hienoja syöttökombinaatioita, haastoja, maaleja sekä kuvioita turvallisen johdon myötä. Ensimmäinen puolisko päättyi pojille 0-7.

Puoliajalla päätettiin kopissa, että nyt painetaan kovemmalla vaihteella loppuun asti ja pelataan joukkueena kauden ensimmäinen nollapeli. Toinen puoliaika alkoi samalla tavalla, kuin ensimmäinenkin ja maaleja tuli liukuhihnalta sieltä sekä tuolta. Pelin edetessä kohti päätöstä ja oman maalin ollessa vielä koskematon, niin alkoi jännitys tiivistyä kenties kauden jännittävimmäksi. Nollapelin tärkeys pojille kiteytyy joukkueen luottopelaajan paluumatkan lausahdukseen.

”Kyllä se pelotti, kun tipahdin pelin lopussa pakiksi. Ei sitä enää uskaltanut antaa riskisyöttöjä vaan halusi nopeasti takaisin vaihtoon, ettei vain omissa soi minun takia”
Loppukättelyt voiton jälkeen
                             -Juuso savikurki

Edellisen kerran näin lähellä nollapeliä pojat olivat pari vuotta sitten Kisakaaressa, kun vastustaja onnistui viimeisellä minuutilla survomaan pallon poikien maalin. Tuolloin ottelu päättyi 25-1 pojille. Nyt PoPS:ia vastaan pelin viimeiset minuutit saatiin hoidettua Niilo Laasosen torjunnoilla sekä viimeisellä minuutilla Mikko Kamisen varmistettua vaarallisen irtopallon väljemmille alueille poikien maaliviivalta. Ottelu päättyi 0-13 pojille.