28.2.2016

Riemu kiusasi poikia - Pisteet jäivät Mikkeliin

Riemu/2 kiusasi poikia, mutta pisteet saatiin pidettyä Mikkelissä. Voiton myötä RiPa Young Boys taistelee viimeisen kahden ottelun aikana sijoista 4-5. FS Feeniksin kanssa.

Jesseltä teki upean 5-2 maalin
Lauantain ottelussa vierasjoukkue Riemu aloitti ensimmäisenä maalinteon ajassa 06:38 siirtyen 0-1 johtoon. Poikien pyrkimyksenä oli pitää pallo joukkueella, välttää pallon menetyksiä keskialueella sekä pelata ”pommin varmaa syöttöpeliä”. Peliväline pystyttiin pitämään hyvin kotijoukkueella ja palkinto tuli maalin muodossa ajassa 11:29. Pietu Nykänen pääsi yllättämään vastustajan maalivahdin hieman poikkeuksellisella asennolla, mutta tärkein eli maali oli syntynyt. Vain hetki tästä ja paluun kentille tehnyt Sami Kariniitty haastoi keskialueella vastustajan karvaajaa. Kariniitty onnistui saamaan oikean jalkansa vapaaksi ja käyttämään terävää laukaustaan. Laukaus muutti hieman suuntaa Riemun pakista ja pallo päätyi vasempaan alakulmaan. Puoliaika päättyi pojille lukemiin 2-1.

Toisella puoliajalla jatkettiin samalla kaavalla eli pyrittiin pitämään vastustaja pois pallosta ja keskialueen virheet tuli minimoida. Riemu sai vaarallisia pyörityksiä poikien maalille ja tasoitusosuma tuli ajassa 24:17. Itseään kovalla kädellä kritisoitunut poikien ”kakkonen” jatkoi maalista huolimatta kentällä ja pääsi kuittaamaan takaiskun 10 sekuntissa. Tomi Ukkosen ohjaus maalin edessä löysi tiensä maaliin ja pojat pääsivät uudelleen johtoon. Riemu alkoi painostaa enemmän ja enemmän ja samalla heidän virhetilinsä täyttyi nopealla tahdilla. Jo ajassa 31:46 Riemun virhetili täyttyi ja parissa minuutissa pojat pääsivät useampaan otteeseen yrittämään 4-2 johto-osumaa 10 metristä. Pojilta epäonnistuivat ensin Mikko Lahikainen sekä Kariniitty, mutta Jarmo Orava onnistui joukkueen kolmannella 10 metrisellä. Kylmää vettä Riemun niskaan kaatoi Jesse Paasonen ajassa 14:03.
Paasosen maali oli täydellinen yksilösuoritus, jossa vastustajan pakkia vietiin kuin litran mittaa ja lopuksi pallo laitettiin sinne kuuluisaan pömpeliin. Ottelu päättyi näihin lukemiin ja pojat korjasivat pisteet 5-2 voitolla.