22.2.2016

Kauden viides voitto

Matti Ollikainen ei ollut vielä pelikunnossa lauantaina
Arkistokuva 2012
Kauden viides voitto tuli Revanssin omaisesti Hukka-Pallosta. Ensimmäinen kohtaaminen marraskuussa päättyi Hukka-Pallolle 8-2, kun taas lauantaina päättynyt ottelu kääntyi lopussa 9-3 RiPa Young Boysin voittoon. Vastustaja oli hyvin kapealla ringillä liikenteessä, kun kaksi luottopelaajaa Dimitri Klimov sekä Pavel Klimov olivat molemmat ottelusta pelikiellossa. Mahdollisesti viikkoa aikaisemmin hävitty kärkiottelu LPK:lle saattoi heijastua motivaatiokatona. Mene ja tiedä, mutta pojille voitto maistui.

Ottelun alussa pyrittiin ottamaan rauhallisesti, ettei höntyillä kaveria maalin tai kahden karkumatkalle. Tuukka Sirviö Ja Mika Hurskainen onnistuivat molemmat ensimmäisten vaihtojen aikana, joten peli lähti pitkästä aikaa poikien puolesta lennokkaasti liikenteeseen. HuPa pääsi kuin varkain kaventamaan, kun maalia kohti pomppiva pallo yllätti Juuso Savikurjen, jonka jalasta pallo kimposi ohi maalille lyhyellä varoitusajalla komennetun Niilo Laasosen. Pojat siirtyivät jälleen kahden maalin johtoon, kun Jesse Paasosen maanuoliainen löysi yllättäen tiensä verkkoihin. Tulinen kärkkäri lähti Paasosen jalasta vain hieman puolen kentän jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla poikien suorituksissa oli hyvin paljon virheitä, jotka edesauttoivat vastustajaa pääsemään maalipaikoille. HuPa sai katkottua pallon usein keskialueella heikon suojauksen, kääntymisen tai syötön johdosta, joiden avulla vastustaja pääsi maalipaikoille. HuPa onnistui maalinteossa vielä pariin otteeseen, mutta niin onnistui myös poikien kentälliset, joten puoliajalla taulussa oli lukemat 5-3 pojille.

Toisella puoliskolla pyrittiin keskittymään helppoihin suorituksiin, koska tätä peliä ei hävitä, muuten kuin itse hölmöilemällä pallot vastustajan jalkoihin. Kun Sirviö teki toisen puoliskon ensimmäisillä minuuteilla kaksi maalia ja vastustajan viimeinenkin vaihtopelaaja tipahti pelaavasta kokoonpanosta katsomoon, niin alkoi ottelu olla ratkaistu. Pojat onnistuivat vielä muutamaan otteeseen maalinteossa ja loppulukemat olivat ilahduttavat 9-3 pojille.