10.1.2016

Poikien "Ykkönen" varmisti voiton toisella puoliajalla

Tuukka teki maalin jälleen puolesta kentästä - Illan
tehot olivat 3+1
PoPS-78 voiton myötä pojat kipusivat sarjassa neljänneksi ohi FS Feeniksin. Kolmannelle sijalle on vielä piste matkaa ja kärkeen viisi pistettä. Myös maalisuhde saatiin lauantaina käännettyä plussan puolelle, joten joukkueen tilannetta on saatu kohennettua alkukauden tappiollisten ensimmäisten pelien jälkeen valoisampaan suuntaan.

Itse lauantain ottelussa pojat aloittivat tutun terävästi ja päästi vastustajan 0-1 johtoon ajassa 00:21. Erikoistilanteen puolustamiseen ei oltu täysin vielä hereillä ja PoPS:in Jussi Mertanen pääsi tekemään ottelun avausmaalin. Pojat saivat maalin jälkeen pyöritettyä peliä PoPS:in päässä, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei syntynyt. Pelikello näytti reilua kuutta minuuttia ja pojat tekivät Teemu Hallikaiselle vapaan väylän keskialueella, jota pitkin hän asteli ja laukoi maanuoliaisen verkkoihin. Tilanne ensimmäisten peliminuuttien jälkeen 0-2 PoPS:ille. Pojat jatkoivat pallon hallinnalla toisenkin takaiskun jälkeen ja omaan tekemiseen pyrittiin löytämään vain enemmän huolellisuutta, koska jalka ei tahtonut puolilla pelaajista löytää palloa laukaisutilanteissa. Kavennus osuma saatiin, kun Mikko Kaminen ja Mika Hurskainen karvaavat pallon puolessa kentässä, jonka jälkeen Hurskainen pääsee puolittaiselle karkumatkalla ja ampuu pelivälineen tolpan kautta maaliin. Tasoitus osuma napsahti Mikko Lahikaisen rinnuksille, kun sivuvaparin reboundi saatiin osumaan vihdoin tolppien väliin. Pojat siirtyivät 3-2 johtoon, kun Kaminen antoi painetta vastustajan pakille ja sai sen seurauksena pallon, jonka syötti Hurskaiselle. Hurskainen laukoi pallon vasempaan yläkulmaan, niin kovaa, että maaliverkkokin räpsähti rikki. Puoliaika tilanne oli 3-2 pojille.

Toisen puoliskon alussa PoPS sai kaksi kertaa pallon tolppaan, mutta sitä lähemmäksi maalia heitä ei päästetty. Poikien ykkös-ketju oli pelipäällä ja latoi toisella puoliskolla kaikki Young Boysin maalit. Pietu Nykänen löysi syötöillään Tuukka Sirviön, joka tehoili mukavasti illan aikana sekä Mikko Kaminen ja Pietu Nykänen pääsivät kerran kumpikin nauttimaan maaliteosta. Kamisen paljon puhuttu (lue: pelätty) chippi-jalka nähtiin myös lauantaina, joka kilpistyi valitettavasti yläputkeen. Viimeiset minuutit pojat harjoittelivat reikäpaitaa, mutta mitään kummempaa ei enää aikaiseksi saatu, joten ottelu päättyi lukemiin 8-2.

Seuraavat kaksi ottelua ovat LPK:ta ja JKV:ta vastaan. Nämä ottelut näyttävät pitkälti minkälaisista sijoista tällä kaudella taistellaan, joten kiihkeät ottelut on tiedossa Jyväskylässä 23.1 ja Rantakylässä 31.1.