8.11.2015

Viikonloppu oli pojille vaikea

RiPa Young Boys - LPK 1-4 (0-2)

Ennen lauantain peliä ottelupaikalla odotti pieni yllätys, kun Rantakeitaan maalit olivat jääneet huoltoon eivätkä näin olleet käytettävissä. Tieto maalien puuttumisesta selvisi vain reilu tunti ennen ottelun alkua, joten poikien laajaa kontaktiverkko laitettiin käyttöön. Toiset maalit saatiin toimitettua 30 kilometrin päästä keitaalle, mutta pelin aloitus siirtyi nopeista toimista huolimatta 30 minuutilla. Erittäin iso kiitos Pirkko Riekkiselle, Mikko Suihkoselle, Joni Vokkolaiselle sekä MAHL:in Mika Pippurille maalien järjestämisestä keitaalle.

Itse ottelun käynnistyttyä pojat aloittivat pirteästi. Poulittaisia paikkoja syntyi maaleja varten ja peli oli hyvin hallinnassa puolustuspäässäkin. Ensimmäisten viiden minuutin aikana Joonas Heinikainen ja Jani Kaminen loukkaantuivat, joten poikien peluutus muuttui kahdesta täydestä kentällisestä kuuteen kenttäpelaajaan. Peluutuksen muuttuminen ei liiemmin haitannut poikien painostusta ja parilla poikittaissyötöllä pysyttiin luomaan niitä ”tuhannen taalan” paikkoja, joita ei maaliin asti saatu. LPK iski vastahyökkäyksestä, kun Matti Ollikainen ja Pietu Nykänen törmäsivät puolustustilanteessa keskenään, jolloin vastustaja sai laitettua pallon tyhjään maaliin. Vain hetki tästä ja vastustaja iski vaparista napakalla vedolla oikeaan yläkulmaan ja peli oli 0-2 LPK:lle. Ensimmäinen puolisko jäi näihin lukemiin.

Jani saatiin paikattua puoliajalla pelikuntoon, joten peliä jatkettiin neljällä hyökkääjällä sekä kolmella puolustajalla. Toisella puoliskolla LPK aloitti terävästi ja poikien hyökkäykset eivät olleet enää yhtä vaarallisia. Kun LPK iski kaksi maalia johtaen ottelua 4-0, niin pojat aloittivat reikäpaidan, kun ottelua oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Reikäpaidan alussa tontteja oli 2-3, joista olisi pitänyt saada v kavennukset tehtyä ja LPK:n johtoa oltaisi pystytty kuromaan kiinni. Peliaika juoksi kuitenkin kokoajan LPK:n pussiin ja kun kavennusta ei saatu riittävän ajoissa, alkoi peli olemaan käsitelty. Seitsemän sekuntia ennen ottelun päätöstä LPK pelasi myös reikäpaidalla. Juuso Savikurki katkaisi LPK:n hyökkäyksen ja laukoi pelivälineen maaliakohti, jonka Jarmo Orava ohjasi maaliin. Ottelu päättyi myös näihin 1-4 lukemiin. Pelillisesti tasaväkinen ottelu, mutta LPK oli terävämpi maalintekosektoreilla.

Hukka-Pallo - RiPa Young Boys 8-2 (4-0)

Sunnuntain Varkauden otteluun pojat lähtivät erittäin kapealla ryhmityksellä. Edellisen päivän loukkaantumiset sekä isänpäivä verotti joukkueen laajuutta sekä laatua, joten lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset.

HuPa oli tällä kertaa parempi. Kuva kaudelta 2012-2013
Hukka-Pallo siirtyi ottelun alussa 1-0 johtoon, jonka jälkeen kauden kolmas polvi oli nähnyt murtumisen hetken. Erno Mäkeläisen polvi petti pallontavoittelu tilanteessa vastustajan maalivahdin kanssa, joten pojat olivat jälleen kerran ottelussa vain kuuden kenttäpelaajan varassa. Hukka-pallo sai tehtyä väsyneille pojille ekalla puoliajalla 4 maalia ja poikien tehottomuuden jatkuessa puoliaika päättyi 4-0. Toinen 20 minuuttinen ei muuttanut pelin kulkua vaikka pojat kahdesti pallon Hukka-Pallon maaliin saivatkin. Ensimmäisellä kerralla Pietu Nykänen onnistuu Ville Laamasen esityöstä ja toisella kerralla kotijoukkueen pelaajaa onnistuu tekemään oman maalin. Ottelu päättyi kuitenkin Hukka-Pallolle 8-2

Ensimmäiset pelit eivät tuonee pojille pisteitä ja joukkueen sairaslista piteni huolestuttavan pitkäksi viikonlopun aikana. Ensi viikonlopulle pyritään saamaan iskukykyinen miehistö kaatamaan kovassa vireessä olevaa Jyväskylän Kylteriveljiä, joka kaatoi sunnuntaina ykkösessä pelaavan SC Riverballin Suomen Cupin 3.kierroksella.