16.11.2015

Vaikeasta pelistä huolimatta pistetili auki

Pojat saivat lauantain ottelusta JKV:ta vastaan taisteltua mukaansa yhden pisteen. Vaikka pojat johtivatkin ottelua viimeisen 10 minuutin kohdalla 1-4, niin ottelun kulun ja viimeisten minuuttien vuoksi piste oli hyvä saalis selvästä johdosta huolimatta.

Ottelu eteni koko pelin ajan JKV:n hallinnassa, jolloin poikien pyrkimys oli pitää oma puolustusalue tukossa, jotta JKV:n maalinteko tehtäisi hankalaksi. Ottelun ensimmäinen maali syntyi JKV:lle ajassa 15:39. Ennen maalia poikien maalivahti Matti Ollikainen oli tehnyt usean loistavan torjunnan, mutta tällä kertaa hänkään ei pystynyt estämään maalia. Läpiottelun poikien hyökkäykset olivat vain valonvälähdyksiä tai pieniä toivonkipinöitä onnistuneesta hyökkäyksestä tai jopa maalista. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella nämä toivonkipinät roihahtivat ja poikienkin maalihanat aukesivat. Viikonlopun otteluun pyydetty debytantti Antti Kortman iskee ensimmäisen virallisen maalin Young Boysin paidassa ja tasoittaa ottelun 1-1. Vain hetki tasoituksesta ja Ville Laamanen siirtää pojat johtoon ajassa 18:44. Puoliaika päättyi hieman yllättävästi poikien johtaessa ottelua 1-2.

Toisen puoliskon kaava oli samanlainen, kuin ensimmäisen, jossa JKV piti palloa ja jauhoi hyökkäys alueella. Matti Ollikainen piti poikia jälleen kerran pystyssä ja antoi mahdollisuuden pysyä pelissä mukana. Matti Ollikainen ottaa JKV:n kulmasta kopin ja lähettää Ville Laamasen yksinläpi, joka ottaa seinän vastusajan maalivahdin kanssa ja siirtää tämän jälkeen pallon varmasti maaliin. Joukkueen maalintekoprosentti oli noussut edellisten pelien 10 %-tasolta lähelle 100%-tasoa. Joukkue taisteli toisella puoliskolla ja helpotusta vastustajan paineen keskellä tuo Tomi Ukkosen maali kuusi minuuttia ennen loppua. JKV:n selkäranka ei kuitenkaan katkennut ja heidän hyökkäykset olivat edelleen vaarallisia sekä tehokkaita. JKV oli kuronut tasoihin, kun ottelua oli jäljellä reilu neljä minuuttia. Vastustajan syöttövedot takatolpalle löysivät omansa ja keskialueen laukaukset suuntautuivat aivan yläkulmiin tehden Poikien puolustuksesta heppoisen näköistä.

Ottelu päättyi lopulta 4-4 lukemiin ja molemmat joukkueet olivat tulokseen pettyneitä. JKV oli nähtävästi enemmän pettynyt. Mutta avauspiste sarjan ennakkosuosikkia vastaan, kun on ollut puolustuskannalla lähes koko ottelun, niin tyydytti poikia. Tulevan Lauantain Feeniks peliin joukkueen tulee keksiä pelinavaamiseen muutoksia, jotta peliä ei tehdä itsellemme vaikeaksi.