22.11.2015

Kauden avausvoitto

Young Boys otti kauden ensimmäisen voittonsa FS Feeniksin kustannuksella ja nousi sarjassa kolmanneksi. Moni joukkue on tosin pelannut yhden tai kaksi peliä vähemmän kuin Young Boys.

Itse ottelussa vierasjoukkue oli terävämpi ensimmäisessä vaihdossa. Oskari Luoma pääsi oikealta laidalta laukomaan terävän vedon aivan maalin taka-alakulmaan, jota Matti Ollikainenkaan ei kyennyt torjumaan. Maalin jälkeen pojat ottivat kuitenkin pallonhallinan itselleen. Vaikka poikien hallinta oli ensimmäisellä puoliskolla 82 %, niin vaarallisille paikoille ei päästy, mutta samalla vastustaja pidettiin omasta maalista kaukana. Hyökkäyksissä vaivasi huolimattomat syötöt sekä vastustajan tiivis neliö hyökkäysalueella. Kaivattu 1-1 tasoitus saatiin sivurajapotkusta, jonka Tomi Ukkonen kävi ohjaamassa maaliin. Vierailijat iskivät taas ajassa 14:07, kun ruuhkan takaa tullut maanuolijainen sivalsi tiensä kaiken ihmismassa läpi poikien maaliin asti. Feeniksin kolmas maali oli myös erittäin lähellä, kun vastustajan pusku yllätti Ollikaisen. Pallo leijui ylärimaan, josta se suuntautui suoraan maaliviivalle pomppien siinä kerran tai kaksi, jonka jälkeen pojat saivat sen lennätettyä sivurajasta ulos. Pojat kampesivat tasoihin vielä ennen puoliajan päättymistä ajassa 15:46, kun Antti Pulkkinen naputti menemään kulmapotkusta suoraan alapeltiin. Tauolla tilanne 2-2.

Kamisen 10 metriset löytyvät usein maalista. Kuva JoSePa
pelistäkaudelta 2013-2014
Toinen puoliaika oli vauhdikkaampi ja poikien ykköskenttäkin pääsi pitkästä aikaa maalinmakuun. Tuukka Sirviö, Jarmo Orava, Sami Kariniitty ja Mikko Kaminen tekivät Feeniksin puolustuksesta reikäjuustoa parilla nätillä syötöllä, jonka päätteeksi Kaminen tälläsi pelivälineen maaliin. Pojat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Tämän jälkeen peli muuttui hyvin aaltoilevaksi ja vauhtia alkoi löytymään. Kun tilanne oli 3-2, niin Kariniitty ajetaan kentältä ulos toisella keltaisella. Syynä oli Kariniityn suullinen ilmaisu, josta tuomari ei pitänyt vaan näytti lappua samantien. Pojat hoitivat 3-4 alivoiman erinomaisesti ja tilanne saatiin päätettyä ilman takaiskuja. Ajassa 34:56 Pulkkinen taistelee pallosta keskialueella ja laittaa puolenvaihdon joka on osoitteellinen ja Sirviö kiittää sekä kuittaa lähetyksen. Pallo verkkoon ja pojat karkumatkalle. Kun Kaminen iskee vielä 10 metristä pallon maaliin ja Lahikainen maalaa vastustajan pelatessa reikäpaidalla, niin alkoi voitto olla selvä. Feeniks sai vielä reikäpaidalla pari maalia Teemu Holopaisen ja Asseri Laitisen toimesta. Kurottavaa oli kuitenkin liikaa ja aikaa taas liian vähän, niin ottelu päättyi 6-4.