29.11.2015

Alkukauden tappioputki on käännetty voittoputkeksi

"Hujun" torjunnat olivat tärkeässä roolissa
voiton kannalta
Joukkueen kokoonpano muuttui pelipäivänä suunnitellusta, kun Ville Laamanen sairastui ja oli näin estynyt pelaamaan. Onneksi täsmä-hankintana loukkaantumisista kärsivälle Young Boysille hankittu Mikko Lahikainen pystyy pelaamaan maalilla, että kentällä. Lahikainen sai siirron aluksi sunnitellulta maalivahdin paikalta 2. kenttään Laamasen tilalle ja Niilo "Hujanen" Laasonen sai asiat järjestettyä, jotta pääsi lähtemään vieraskiertueelle.

Riemu hallitsi hienokseltaan ottelua, mutta Pojat saivat luotua aikaisempia pelejä enemmän paikkoja. Kotijoukkue loi tilanteita Young Boysin maalille, mutta "Huju" oli mies paikallaan ja torjui useimmat yritykset. Jarmo Orava pääsi kerran nokikkain maalivahdin kanssa, mutta zippi-yritys ei tällä kertaa tuottanut tulosta. Jarmolla oli myös paikka, kun Tuukka Sirviö ja Mikko Kaminen järjestivät hänelle tontin sivurajapotkusta, mutta pallo osuu valitettavasti tolppaan. Ajassa 9:06 Jarmolle siunaantuu kolmas paikka ja tällä kertaa pallo menee sinne, minne sen kuuluukin mennä. Pietu Nykänen laukoo Kamisen kulmapotkun takatolpalle, josta Jarmo ohjaa pallon tolpan kautta sisään. Riemu painostaa maalin jälkeen ja saa aikaiseksi kaksi ylärimaa, tolpan sekä ohimeneviä laukauksia. "Huju" otti koppeja, mikäli pallo sattui kehikoitten sisäpuolelle tulemaan. Pelikellon näyttäessä aikaa 19:08 Kaminen antaa kulmapotkun, josta Tuukka pyssyttää tilanteeksi 0-2. Tuukka näytti samalla kaikille, että missä maalin vasen yläkulma sijaitsee. Tauolle siirryttiin 0-2 tilanteessa.

Riemu aloitti ensimmäisen ja toisen puoliskon ensimmäiset vaihdot korkealla prässillä, jotka Pojat saivat hoidettua. Pojat lähtivät tekemään irtiottoa Riemusta, kun Tuukka taisteli pallon omalla kenttäpuoliskolla ja lähti nopeaan hyökkäykseen laitaa pitkin. Poikittaissyöttö hyökkäysalueella löysi Kamisen, joka niittasi taululle lukemat 0-3. Irtiotto tuli kuitenkin hieman liian aikaisin, koska Riemu päästettiin kuin varkain tasoihin. Hyviä otteita maalilla esittänyt ”Hujanen” ei kuitenkaan kaikkia vastustajien yrityksiä saanut torjuttua. Laidalta lähtenyt laukaus yllätti ”Hujun” ja pallo pääsi livahtamaan jalkojen välistä maaliin. Toisessa takaiskussa oli hieman huonoa tuuria, kun pallo kimpoili puolustajien jaloissa eikä purkupalloa saatu tehtyä. Vastustaja pääsi siirtämään aivan maaliviivalta pelivälineen verkkoihin. Riemun tasoitusosuma oli laidalta tullut kova veto maalinkattoon. Kun tilanne oli 3-3, niin Riemu sai lisää virtaa ja painoi kohti Poikien maalia. ”Hujanen” otti yhden tärkeän kopin ja yksi terävä veto kilpistyi onneksi tolppaan. Riemun 6. kumuloituva virhe tuli toisella puoliajalla ajassa 34:03. Jarmo yritti ohittaa vastustajan maalivahtia, mutta hänet vedettiin tylysti kumoon, josta Kaminen käskettiin 10 metrin pisteelle. Maalivahti torjui 10 metrisen, mutta pallo kimposi puolessa kentässä odottelevalle Tuukalle. Tuukka pommitti pelivälineen tasapuolisuuden nimissä tällä kertaa oikeaan yläkulmaa. Viimeisillä minuuteilla Antti Pulkkinen karvasi hyökkäysalueen laidalla pallon itselleen ja pienestä kulmasta huolimatta sai pallon vastaan tulleen maalivahdin ohitse. Riemu pelasi viimeiset kaksi minuutti reikäpaidalla, mutta tolppaa lähemmäksi kotijoukkue ei tällä kertaa päässyt. Pojat voittivat ottelun 3-5.